Tidningen näras kryssning

Min make och jag tog oss en liten minisemester innan hösten får lov att rulla in på allvar. Ja det har varit bokat sedan i våras så det var ju inte precis oväntat. Tanken var att det skulle vara en trevlig helg iväg med vänner, med lite utmaningar för min del inlagt. Och så blev det också. Jag fick träna på att åka flygplan, och det gick bättre än väntat. Jag både log och åt av den fika de bjöd på. Jag har åkt båt utan att ens tänka på att jag var på en båt! Ja okej, jag erkänner att tanken kom någon gång på natten när det gungade rejält men paniken kom aldrig och jag var inte en enda gång på väg mot livbåtarna.

Semestern var ju en kryssning med tidningen Nära. Under kryssningen bjuds det på mat, mässa och föreläsningar. Maten får verkligen full pott. Jag hade av någon anledning inte väntat mig riktigt så god mat på en båt. Både buffé och frukost gav sina små guldklimpar. Och lunchen dag två gav det ännu mer. Denna ingick inte och vi valde att äta på en liten italiensk restaurang mitt på båten som vi passerat flera gånger. Jag tog en enkel svamprisotto, men det var inget enkelt med den smaken. Det är något av det godaste jag smakat. Den toppades dessutom med en gnutta prosecco gold som gjorde att hela rätten lyste upp i smakerna.

Människorna på resan var även de en del av upplevelsen. Det blev ju en del köer, och i varje kö träffade vi nya bekantskaper och de allra flesta var så öppna och trevliga att prata en liten stund med. Det är inte riktigt vad jag upplever att jag normalt möter. Självklart fanns det även här en del sura miner, men jag kan inte säga att de påverkade så mycket då den stora delen av mötena var rakt igenom trevliga.

Även på mässan träffade jag en del försäljare som verkligen satte sina spår. Varma människor som verkligen mötte och såg dig som individ, inte bara tittade och pratade. Och med mig hem fick jag en ny liten vän, en knyttling. Ja knytt hette de ju, men efter ett långt samtal om huruvida det var en eller ett knytt, där det landade på ett så döpte jag om min lilla vän. För en individ kan ju inte vara något som har ordet ett framför sig. Det blir så opersonligt. Så knyttet blev en knyttling, och hänger som en fin symbol i ett halsband runt min hals. Det blev även ett par nya kortlekar att leka med, ett par örhänge och lite toblerone. Shopping var skoj på båten.

Föreläsningarna då. Ja det var ett trevligt inslag, men inte det jag vill sätta som en anledning att åka. Kanske valde jag fel att gå på. Den första var lite för mycket skryt från föreläsaren. Det handlar ju om andlighet och jag vill antingen få veta faktan bakom de olika ämnena eller få en liten demonstration. Men denna valde att berätta om kunder och vad de fått veta och om hur kändisar från andra sidan kontaktat och för mig är det inte ett dugg intressant. Sen provade vi flera seanser och jag kan för mitt liv inte riktigt förstå funktionen med sådana. Nu ingick ju dessa, men normalt kostar det ju per person. Och så får ett par, kanske tre personer ett budskap bara. Ännu en gång så ser jag inte det intressanta i att se en person jag inte känner få ett budskap. Bättre att betala för en privat sittning så man får sitt budskap. Nu fick faktiskt min make ett budskap på en av dessa, men inte ens det fick mig att förstå vitsen. Vi vet inte vem det var som talade till honom, för den info vi fick stämmer inte på någon vi vet. Men vi tvivlar inte på att det kanske är någon långt bak i släktträdet. Men det gav oss ju inte något vi kan ta med oss. Det är det jag söker på en sådan tillställning, något som förändrar, något jag kan ta med mig. Även om min make fick ett litet råd så blev det inte så att han lyssnade så noga då personen som gav det inte har någon känslomässig anknytning, alltså berör det inte. Och för att förändra behöver de flesta bli berörda.

Jag valde att gå på en privat sittning. Och det var trevligt. Fick jag kontakt med den jag ville. Enligt mediet hade vi det. Men det sades alldeles för lite saker som verkligen hade betydelse för att få mig att verkligen tro. Visst beskrevs utseendet, men mörhårig och normalt byggt är inte speciellt definierande. Det talades om ett plagg, men det är ingen jag förstår. Jag kan bygga ihop det om jag verkligen vill, men jag kan inte säga att jag är övertygad alls. Men jag känner ändå att det var trevligt att få låtsas prata en liten stund. Ja det är så jag känner, att det var på låtsas. Men som sagt, ibland är låtsas bättre än att inte prata alls.

Så sammanfattningsvis, en mycket trevlig resa. Jag är väldigt glad att vi åkte. Nej jag fick inte de svar jag sökte. Men jag fick en mycket trevlig upplevelse att ta med mig.

Söta lilla du. Jag tycker väldigt mycket om alla kommentarer jag får, men lägg bara en kommentar som rör inlägget i fråga, så att alla som läser har en chans att hänga med. Vill du mig något annat finns det ett formulär på sidan kontakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Aktuellt just nu

Fokus ligger på mysiga spa- och hudvårdsträffar (som ju är mitt dag-jobb och går att läsa om på sin egen sida.)

Hudvård/Makeup/Massage

När jag inte sitter och bloggar är det ganska troligt att jag är igång med det företag som blivit en allt mer växande passion för mig. Hudvård, makeup och ledarskapsträning är grunden i det hela. Men jag erbjuder även massage och kanske kommer jag krydda det hela med lite guidade meditationer i framtiden.

livselixir.waeke.se

Konst& Skapande

Att jag tycker om att skapa kanske den som läst bloggen insett. Och då kan det tyckas att det finns lite om det här. Det är av den enkla anledning att det har sin egen sida. På denna kan man även leta sig vidare till de videos jag lekt ihop på Youtube.

waeke.se