En liten sjuk katt

Stackars lilla Bilbo har gått och fått diabetes.

Ja den meningen kan låta konstig på flera olika sätt. Dels för att jag säger ”lilla” om en tiokilosklump till katt. Andra skulle nog kalla honom fet. Och däri ligger väl en av anledningarna till att han ”gått och fått” – så även de orden är ju lite fel. Men det är ändå så det känns.

Lilla Bilbo är ju min bebis. Han föddes i huset och har därför vuxit upp med mig. Jag visste att han var överviktig och har verkligen kämpat med både motion och matförändringar. Maten har inte gjort någon skillnad mer än att han gått och varit hungrig. Och att motionera en katt är ju inte det enklaste. Vill han inte lägger han sig bara platt.

Jag är inte en sådan djurägare som ger godis i form av människomat, för jag vet hur illa det är. Tyvärr visste jag inte att torrfoder är lika illa. Det innehåller för mycket kolhydrater. Så enda sättet att få en katt att gå ner på det är att ge så lite att den känner sig hungrig. Så nu provar vi istället färsk proteinmat. Och än så längre går han neråt i vikt, och verkar inte hungrig. Så tummen upp för det!

Men han har ju redan fått diabetes så nu är det mer med i vardag än innan. Täta veterinärsbesök då han inte verkar få rätt dos insulin. Blodprov 2 gånger om dagen som vi ska ta här hemma för att mäta nivåerna. Maten måste serveras jämnt under dygnet för att hålla blodsockret jämnare. Detta är det rent sysslomässigt som blivit mer. Men sen kommer ju alla tankar.

Att hela tiden hålla redan på tiden är utmattande. Säkert blir det en vana till sist, men just nu är det tufft. För att inte tala om min egen oro över att det ska gå fel åt något håll. För högt eller för lågt är ju väldigt farligt. Så jag kommer på mig själv med att gå och kolla att han andas när han vilar. Och för att jag ska få sova alls får han därför sova i sängen hos mig så det är nära om jag vaknar i oro.

Kostar inte detta en hel del tänker du. Jo verkligen. Det går ju inte att gå in på en veterinärklinik utan att det går på en tusenlapp. För att inte tala om första dygnen då han var inlagd på sjukhus för konstant övervakning. Någon tänker att där får du för att han inte var försäkrad, men då vet du inte hela sanningen. Vi hade en försäkrad katt, men inget gällde ju där ändå. Varje gång han blev sjuk ströks det från att gälla på försäkringen. Så magont = försäkringen slutade gälla för allt som rörde magen. Hela tiden, så till sist gällde den inte alls, men kostade lika mycket varje år. Och just denna lilla Bilbo opererades som kattunge och fick därför aldrig ens en chans att börja på en.

Så där är en konstant oro, hur ska vi få pengar till detta. Men jag ser det som ett ansvar som djurägare att ta den delen, så det är bara att lösa det. För mig är det en individ och skulle han få somna in ska det vara för hans bästa och inget min plånbok ska bestämma. Och just nu verkar han må bra i allt som händer så det är bara att bita ihop och lösa allt eftersom det kommer.

Söta lilla du. Jag tycker väldigt mycket om alla kommentarer jag får, men lägg bara en kommentar som rör inlägget i fråga, så att alla som läser har en chans att hänga med. Vill du mig något annat finns det ett formulär på sidan kontakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Aktuellt just nu

Fokus ligger på mysiga spa- och hudvårdsträffar (som ju är mitt dag-jobb och går att läsa om på sin egen sida.)

Hudvård/Makeup/Massage

När jag inte sitter och bloggar är det ganska troligt att jag är igång med det företag som blivit en allt mer växande passion för mig. Hudvård, makeup och ledarskapsträning är grunden i det hela. Men jag erbjuder även massage och kanske kommer jag krydda det hela med lite guidade meditationer i framtiden.

livselixir.waeke.se

Konst& Skapande

Att jag tycker om att skapa kanske den som läst bloggen insett. Och då kan det tyckas att det finns lite om det här. Det är av den enkla anledning att det har sin egen sida. På denna kan man även leta sig vidare till de videos jag lekt ihop på Youtube.

waeke.se