Att odla själv är givande

Inte i min vildaste fantasi hade jag gissat att jag skulle tycka så mycket om att odla saker själv! Men det gör jag verkligen. I många har jag velat ha ett växthus. Och visst har jag haft lite buskar och småplantor, men här har jag fullt ut fått känna på det. Och jag kan redan efter en sommar med lite prover säga att jag fullkomligt älskar det! Så mycket att jag tagit frö från allt jag odlat för att se om jag kan få dem att komma igen nästa år.

Växthus

Att här fanns ett växthus visste jag. Och jag såg fram emot att någon gång få användning för det. Men innan vi flyttade in blåste det sönder och jag var inte alls säker på att det skulle hinna lagas till denna sommar. Efter att ha fått några plantor i gåva kände jag ett dock ansvar för dem och med hjälp av min make gjorde vi en enkel lagning så de kunde få flytta in. Först in var den tomat, en gurka, en majs och en paprikaplanta som jag fick i present av min bror. Jag fyllde på med ytterligare en gurka och 3 tomatsorter. Där inne såg jag att det redan växte jordgubbar, men att de var i dåligt skick. Vatten fick de i hopp om att kunna räddas, och även om det bara blev en i år så blev det bebisplantor som kanske ger bär nästa år.

Kryddor och fruktträd

När vi lagade växthuset kom det en underlig citrusdoft. Underligt för nässlor tyckte vi, men snart insåg vi att det var lite olika kryddplantor vi trampade på. Till en början brydde jag mig inte om dem. Men efter ett tag flyttade jag runt dem för att skapa mig en egen liten kryddhörna. Det är verkligen extra gott med mat som kryddas med sådant jag kunnat odla själv. Och det kan tänkas att det kommer lagas mat även av de frukter jag nu hittar på träd runtom i trädgården. Mer ska få flytta in i min lilla trädgård efter hand.

Söta lilla du. Jag tycker väldigt mycket om alla kommentarer jag får, men lägg bara en kommentar som rör inlägget i fråga, så att alla som läser har en chans att hänga med. Vill du mig något annat finns det ett formulär på sidan kontakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Aktuellt just nu

Fokus ligger på mysiga spa- och hudvårdsträffar (som ju är mitt dag-jobb och går att läsa om på sin egen sida.)

Hudvård/Makeup/Massage

När jag inte sitter och bloggar är det ganska troligt att jag är igång med det företag som blivit en allt mer växande passion för mig. Hudvård, makeup och ledarskapsträning är grunden i det hela. Men jag erbjuder även massage och kanske kommer jag krydda det hela med lite guidade meditationer i framtiden.

livselixir.waeke.se

Konst& Skapande

Att jag tycker om att skapa kanske den som läst bloggen insett. Och då kan det tyckas att det finns lite om det här. Det är av den enkla anledning att det har sin egen sida.

waeke.se