Jul, jul, snart är det jul

Julen har alltid varit en magisk tid för mig. Och det är till stor del tack vara min fantastiska mamma, som verkligen kunde det där med att bygga upp känslan efterhand som den stora helgen närmade sig. Jul blev till en stund i en annan värld. Och mamma i sin tur har fått detta från mormor och morfar, vars hus i mina tankar alltid varit det äkta julhuset.

Och nu bor jag i detta hus, så att ordet jul både skapar spänning, nervositet och sorg är inte någon konstighet. Spänningen kommer av att få fira hela julen i huset. Att få planera, pynta och laga mat. Nervositeten kommer utav tanken på om jag kan bära detta stora ok, för nog känner jag lite krav på mig att få det tillräckligt bra. Men att få det som de skapade det är en omöjlighet, så kanske får jag vara lite snäll mot mig själv genom det hela. Och sorgen över att allt detta gör jag för att de inte finns här till att hjälpa mig. Rent fysiskt i varje fall, deras energier känns redan väldigt starkt.

En tradition jag och min make startade för några år sedan var att varje år skulle det flytta in en ny tomte. I år viker vi från denna tradition då det istället flyttat in två renar. Vi tänkte att tomtar är det redan många i detta hus, och de som flyttade in med oss är nya för att vara här.

2 månader kvar till julafton, och därför bara lite mer än en kvar till att få börja pynta. Normalt sätter jag bara fram adventspyntet tidigt och sedan pyntar jag resten bara veckan innan julafton, men nu vet jag inte vart något ska stå och börjar därför tidigare. Och redan nu är funderingarna i full fart. Nedräkningen har börjat!

Söta lilla du. Jag tycker väldigt mycket om alla kommentarer jag får, men lägg bara en kommentar som rör inlägget i fråga, så att alla som läser har en chans att hänga med. Vill du mig något annat finns det ett formulär på sidan kontakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Aktuellt just nu

Fokus ligger på mysiga spa- och hudvårdsträffar (som ju är mitt dag-jobb och går att läsa om på sin egen sida.)

Hudvård/Makeup/Massage

När jag inte sitter och bloggar är det ganska troligt att jag är igång med det företag som blivit en allt mer växande passion för mig. Hudvård, makeup och ledarskapsträning är grunden i det hela. Men jag erbjuder även massage och kanske kommer jag krydda det hela med lite guidade meditationer i framtiden.

livselixir.waeke.se

Konst& Skapande

Att jag tycker om att skapa kanske den som läst bloggen insett. Och då kan det tyckas att det finns lite om det här. Det är av den enkla anledning att det har sin egen sida.

waeke.se