Gamla traditioner

Alla släkter har sina traditioner när det rör sig om jul. Nu bor jag i min mormors hus och känner att några av hennes gamla traditioner behöver få vara med. Samtidigt är det både hennes och mammas röst jag starkt hör om att ropa att nu har du en egen familj och ni ska skapa er jul.

Under de år jag och min make tillbringat ihop har vi fått en del saker som vi känner är vår jul. Och självklart kommer dessa att få följa med även in i detta hus. Men det betyder inte att inga av de gamla traditioner som jag minns från min barndom får plats. Nu gäller det att hitta balansen mellan de båda, så att det blir väl rotat i hjärtat mitt. Julen ska fullkomligt stråla.

Julkalender Ebbarp

Med och i den känslan kommer jag att befinna mig nu, så det blir nog både ett och annat inlägg på det temat. Men idag presenterar jag julstök, men jultradition som mormor hade, mamma och moster tog med sig när de skapade egna hem – men som jag inte kommit mig för att ta tag i. Varje år räknas det ner, med en liten tomte som hoppar från dag till dag. Bakgrunden är samma, dagarna byts varje år. Mormors, som alltid funnits i detta huset, kommer att sättas upp här även i år. Jag såg när jag hittade den att den inte verkar ha fått vara med på ett tag, men nu ska den tillbaka. Kanske kommer jag sen att uppdatera denna, kanske kommer det nästa år min egen – men just denna första julen i huset ska den gamla få vara med.

Söta lilla du. Jag tycker väldigt mycket om alla kommentarer jag får, men lägg bara en kommentar som rör inlägget i fråga, så att alla som läser har en chans att hänga med. Vill du mig något annat finns det ett formulär på sidan kontakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Aktuellt just nu

Fokus ligger på mysiga spa- och hudvårdsträffar (som ju är mitt dag-jobb och går att läsa om på sin egen sida.)

Hudvård/Makeup/Massage

När jag inte sitter och bloggar är det ganska troligt att jag är igång med det företag som blivit en allt mer växande passion för mig. Hudvård, makeup och ledarskapsträning är grunden i det hela. Men jag erbjuder även massage och kanske kommer jag krydda det hela med lite guidade meditationer i framtiden.

livselixir.waeke.se

Konst& Skapande

Att jag tycker om att skapa kanske den som läst bloggen insett. Och då kan det tyckas att det finns lite om det här. Det är av den enkla anledning att det har sin egen sida.

waeke.se